top of page

Добре дојдовте во Ферфилд Женска здравствена служба (FWHS), сочувствителен и посветен безбеден простор за жените. 

Сè за нас

Во FWHS, ние ги зајакнуваме жените и ги поддржуваме на инклузивен, превентивен, информиран за траума и културно-соодветен начин.

 

FWHS обезбедува бесплатна поддршка за здравје и благосостојба на возрасни жени во областа на локалната самоуправа Ферфилд со приоритет на оние од едно или повеќе од следниве потекла:

 

  • Културно и лингвистички разновидни, вклучително и новодојдените мигранти.

  • Бегалец и бегалец.

  • Обесправени како финансиски и/или социјално изолирани.

FWHS е заеднички поддржан од Центарот за женско здравје во Ливерпул и Женскиот здравствен центар Банкстаун. Целите и резултатите од нашите програми и услуги се усогласени со приоритетите за здравство на Нов Јужен Велс, како што се фокусирање на проблеми со менталното здравје, семејно насилство и превенција од хронични болести.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page