top of page

Службата за диететика во женската здравствена служба Ферфилд се обезбедува бесплатно за жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд.

Услуги за диететичари

Нашиот нутриционист може да ви помогне со вашите нутритивни потреби во низа области, вклучувајќи:

• Губење на тежина
• Како да ја подобрите вашата исхрана и исхрана воопшто
• Дијабетес/Инсулинска резистенција/гестациски дијабетес
• Емоционално јадење
• Висок крвен притисок
• Висок холестерол
• PCOS (синдром на полицистични јајници)
• Гастроинтестинални нарушувања / IBS
• Вегетаријанска исхрана
• Исхрана кај постарите лица
• Исхрана и благосостојба на менталното здравје

Ние разбираме дека одржувањето на здрава исхрана може да биде предизвик, а нашиот диететичар е тука да ви обезбеди персонализирано водство и поддршка за да ви помогне да го направите најдобриот избор за вашето здравје и благосостојба.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page