top of page

Теренските услуги за жените играат клучна улога во решавањето на различните потреби и предизвици со кои се соочуваат жените во различни заедници. 

Теренски услуги

FWHS тесно соработува со училиштата и центрите на заедницата низ LGA за да испорача широк спектар на здравствени разговори до заедницата. 

Еден клучен аспект на теренските услуги за жените е обезбедувањето информации и образование за широк опсег на теми, вклучувајќи здравје, безбедност, законски права и економски можности. 

Друга витална компонента на теренските услуги е обезбедување пристапност до здравствена заштита, превентивна нега, планирање на семејството, репродуктивно здравје, советување и правна помош.

Исто така, се стремиме да ја подигнеме свеста за семејното насилство, сексуалниот напад и вознемирувањето. Обезбедуваме безбеден простор за жените да бараат поддршка, советување и правна помош. 

За повеќе информации, ве молиме контактирајте не на формуларот подолу.
 

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page