top of page

Во женската здравствена служба Fairfield, ние сме посветени на зајакнување на жените со знаење и промовирање на нивното севкупно здравје и благосостојба. 

Здравствено образование

Нудиме бесплатни сесии за здравствена едукација прилагодени на женските групи, покривајќи разновидна палета на теми кои се од суштинско значење за водење здрав и исполнет живот. Овие информативни сесии се спроведуваат во поддржувачка и ангажирана средина.

Нашите сесии за здравствена едукација ги опфаќаат следните теми:

Исхрана и исхрана 
Научете како да направите избор на хранлива храна и да развиете урамнотежена исхрана за да го поддржите вашето здравје.

Здрав начин на живот
Откријте ги клучните принципи за одржување на здрав и активен животен стил за долгорочна благосостојба.

Ментално здравје
Добијте увид во градењето и одржувањето здрави односи кои позитивно придонесуваат за вашиот живот. Истражувајте ефективни стратегии за управување и намалување на стресот. Научете ја важноста на практиките за грижа за себе и како да се даде приоритет на вашата ментална и емоционална благосостојба.

Велнес
Нурнете во концептот на холистичка благосостојба, фокусирајќи се на физичкото, менталното и емоционалното здравје.

Запознавање со вашите услуги во локалната заедница
Во FWHS, ги покануваме гостите говорници од различни организации да обезбедат информативни сесии за тоа што и нудат на заедницата и како нивната услуга може да ги задоволи вашите потреби.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате на една од нашите сесии за здравствена едукација или сакате да побарате одредена тема, слободно контактирајте не за дополнителни информации. Ние сме тука за да се осигураме дека имате пристап до вредни знаења и ресурси за подобрување на вашето целокупно здравје и благосостојба.
 

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page