top of page

Женската здравствена служба Ферфилд е единствениот центар за женско здравје во Нов Јужен Велс, специјално финансиран за да се грижи за жени од културно и јазично различно потекло, бегалци и оние кои се соочуваат со неповолни околности. Ние користиме пристапи насочени кон жените, холистички, превентивни и информирани за траума. Нашиот повеќејазичен и мултидисциплинарен тим обезбедува сеопфатен опсег на услуги:

Нашите услуги

Целите и резултатите од нашите програми и услуги се усогласени со приоритетите на NSW Health, со посебен фокус на проблемите со менталното здравје, семејното насилство и превенцијата од хронични болести.

Доколку сакате да резервирате за да се придружите на нашите групни активности за здравје и благосостојба во Центарот или да закажете состаноци со нашите лекари, не двоумете се да контактирате со повик (02) 9794 0150 или да ни е-поракате користејќи ја нашата контакт форма подолу.

Можете исто така да не контактирате за резервација на групна турнеја во нашиот центар.

Дополнително, нудиме употреба на стол за масажа на цело тело. Ве молиме контактирајте го нашиот центар за информации за резервации.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page