top of page

Создавањето на овој директориум произлегува од препознавањето на разновидните и сложени потреби на жените во нашата заедница. 

Разбираме дека наоѓањето на вистинските услуги и поддршка може да биде предизвикувачка и огромна задача, особено за оние кои можеби неодамна пристигнале во нова земја, се соочиле со јазични бариери или доживеале социјална изолација. 

Затоа, ние прецизно подготвивме сеопфатна листа на ресурси кои се грижат конкретно за уникатните предизвици со кои се соочуваат жените мигранти и бегалци во Ферфилд.

Во Fairfield Women's Services, ние сме тука да ве поддржиме, а овој директориум е уште еден чекор во нашите тековни напори да се осигураме дека секоја жена во нашата заедница може да пристапи до вистинските ресурси и врски што ги заслужува. 

Воведување на директориумот за женска благосостојба на Ферфилд - вашиот сеопфатен ресурс за зајакнување и поврзување.

Директориум за благосостојба

03 9027 0100

Headspace

Headspace е Националната младинска фондација за ментално здравје. Почнавме во 2006 година и оттогаш обезбедуваме услуги за ментално здравје за рана интервенција на 12-25-годишници.

1300 111 278

Англикаре

Ние постоиме за да им служиме на луѓето кои имаат потреба во нашата заедница, да ги збогатиме животите и да ја споделиме љубовта на Исус.

02 9616 8111

Болница Ферфилд

Болницата Ферфилд е голема градска болница со 220 кревети сместена во југозападниот дел на Сиднеј на приближно 45 минути возење од центарот на градот Сиднеј.

1800 152 152

Врска 2 Дома

Link2home е телефонска услуга за информации и упатување за бездомниците низ целата држава. Достапно е 24 часа на ден, 7 дена во неделата, секој ден од годината.

1300 275 227

Грижа за баптист

Во BaptistCare, се стремиме да испорачаме нега како што треба - со луѓе директно во центарот.

13 20 50

Екран за дојка

BreastScreen NSW е дел од националната програма BreastScreen Australia, која е заеднички финансирана од Комонвелтот и владите на државите и териториите.

02 8745 6900

Женски правен NSW

WLS NSW обезбедува бесплатна услуга за сите жени во заедницата, особено за оние кои се социјално и економски обесправени.

13 11 14

Животна линија

Ние сме национална добротворна организација што им обезбедуваме на сите Австралијци кои доживуваат емоционална вознемиреност пристап до 24-часовна поддршка за кризи и услуги за превенција од самоубиства.

1300 227 464

Каритане

Од 1923 година, Каритане е доверлив партнер во родителството, работи заедно со семејствата, ги слуша нивните потреби, ги води кон нивните цели и се залага во нивно име за поголема поддршка.

13 18 19

Католичка грижа

CatholicCare - помагаме вам, на вашето семејство и на вашата заедница да напредувате.

02 8799 6700

Меѓународни услуги за порамнување (SSI)

Посветени услуги за разновидна Австралија.

(02) 9263 5555

Мисијата Весли

За мисијата Весли, помагањето на луѓето е она што не инспирира секој ден.

1300 13 23 63

Натпреварот работи

Во MatchWorks, веруваме дека секој заслужува можност да работи. Затоа секоја година им помагаме на илјадници луѓе од сите потекла, возрасти и способности да ја најдат вистинската работа.

1300 364 277

Односи Австралија

Ние сме водечки снабдувач на услуги за поддршка на односите за поединци, семејства и заедници. Наша цел е да ги поддржиме сите луѓе во Австралија да постигнат позитивни и почитувани односи.

02 9727 0477

Основни услуги на заедницата

Целта на CORE Community Services е да создадеме подобри искуства заедно за подобро утре. Водени од нашите вредности, сакаме нашите постапки да имаат позитивно влијание секој ден.

02 9602 7795

Остануваме дома Напуштајќи го насилството

02 9728 8399

Полициски станици – Ферфилд

Мисијата на полициските сили на Нов Јужен Велс, како што е наведено во Законот за полиција од 1990 година, е да работи со заедницата за намалување на насилството, криминалот и стравот.

1300 888 529

Правна помош

Ако имате правен проблем во Нов Јужен Велс, Legal Aid NSW е тука да ви помогне.

1300 372 372

Семејно планирање Австралија

Family Planning Australia е водечки снабдувач на услуги за репродуктивно и сексуално здравје.

02 9729 0939

Служба за поддршка на Bonnies

Им помагаме на жените и децата да избегаат од домашното и/или семејното насилство и бездомништвото.

131 450

Служба за преведување и толкување (TIS National)

TIS National има долга историја на испорака на повеќејазични јазични услуги.

1800 595 212

Упатете се кон Здравје

Head to Health ве поврзува со поддршка за ментално здравје.

1800 011 511

Услуги во заедницата - Ливерпул и Ферфилд

Службите за ментално здравје во заедницата на Ливерпул и Ферфилд работат во Ливерпул, Ферфилд и околните области

1800 633 063

Услуги за жртви

Victims Services обезбедува информации, упатувања и програми за жртвите на криминал во Нов Јужен Велс.

132 307

Услуги на Австралија вклучувајќи го и Centrelink

Ние испорачуваме државни плаќања и услуги.

1800 385 578

Целосна станица Австралија

Full Stop Australia е тука да стави крај на сексуалното, семејното или семејното насилство преку поддршка, образование и застапување.

02 9790 1378

Центар за женско здравје во Банкстаун

Ние сме независна, непрофитна организација управувана од жени, за жените и нивните семејства.

02 9601 3555

Центар за женско здравје во Ливерпул

Женскиот здравствен центар во Ливерпул обезбедува квалитетни здравствени услуги за подобрување на животот на жените во Југозападен Сиднеј повеќе од четириесет години.

02 9601 7777

Центар за поддршка на правдата

Justice Support Center е непрофитна организација која обезбедува бесплатни услуги за заедницата.

02 8738 3000

болница во Ливерпул

Болницата е главната здравствена услуга за југозападен Сиднеј, обезбедувајќи услуги за областа на Градскиот совет на Ливерпул, како и окружни услуги за жителите и посетителите во областа.

Filter (Select one or multiple):
FWHS обезбедува поддршка за здравје и благосостојба за жените кои живеат во Fairfield LGA

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page