top of page

Во женската здравствена служба Ферфилд, разбираме дека животот може да биде исполнет со емоционални подеми и падови, а нашите општи советници се тука да ве поддржат во сето тоа.

Генералистичко советување

Вообичаени прашања за кои жените бараат советување вклучуваат:

• Депресија

• Анксиозност

• Доверба и самопочит

• Загуба и тага

• Управување со стресот и благосостојба

• Траума и злоупотреба

• Семејно насилство

• Социјална изолација

Кога ќе ја изберете нашата служба за советување за генералисти, вие избирате опкружување со поддршка и сочувство за да ги надминете животните предизвици.

Нашите квалификувани советници обезбедуваат безбедна, доверлива, културно чувствителна и почитувана средина за жените кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд.

Нашите советодавни услуги се нудат бесплатно и се достапни со закажување, без разлика дали ќе се упатите сами или сте упатени од агенција. Се гордееме што нудиме двојазично советување во:

 

• Англиски
• арапски
• виетнамски

 

За други јазици, на барање ќе се нудат бесплатни преведувачки услуги.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page