top of page

Legal Aid ни се придружи во Женскиот здравствен центар Fairfield за да обезбеди непроценлива и бесплатна поддршка за жените со привремени визи кои се соочуваат со правни предизвици.

Правни совети од правна помош

Достапност

Legal Aid NSW е достапна за состаноци еден на еден понеделник месечно во FWHS.

Задолжителни се резервации. 

За повеќе детали или за закажување термин, ве молиме јавете се на 1300 888 529.

За да побарате сесија за правно образование во заедницата за женска група, ве молиме контактирајте со нас користејќи ја формата за контакт подолу. Ние сме тука за да се осигураме дека имате пристап до правната помош што ви е потребна за да се движите низ овие важни прашања.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page