top of page

Женската здравствена служба Fairfield нуди различни месечни активности, вклучувајќи социјални и групи за поддршка, групи за физичка активност, работилници за здравствена едукација и настани.

Здравје & засилувач; Благосостојба
Групни активности

Covid-19 Information Update

Khmer Women's Support Group

Cabramatta Site


8, 15, 22, 29 May; 5, 12, 19, 26 June; 3 July

Mother's Day Morning Tea

Thursday 9th May 2024


10:15 AM - 1:00 PM

Mum Safe Space Group

Tuesdays

10:00 AM - 11:30AM


30 April; 14, 28 May; 11, 25 June 

Women’s Health and Wellness Group

8, 22, May; 5, 19 June


10:00 AM - 11:30 AM

Женска активна група

8 февруари 2024 година - 11 април 2024 година


9:30 - 22:30 часот

Работилница „Јас сум дигитален такт“.

12 февруари 2024 година


10:00 - 11:30 часот

Часови по јога

2 февруари 2024 година - 5 април 2024 година


9:30 - 10:15 часот

10:20 - 11:05 часот

Направете упатување

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page