top of page

1300 111 278

Англикаре

Ние постоиме за да им служиме на луѓето кои имаат потреба во нашата заедница, да ги збогатиме животите и да ја споделиме љубовта на Исус.

Ние се држиме до нашите христијански вредности додека одговараме на променливите потреби. Настојуваме да го објавуваме евангелието на Исус Христос во се што правиме. 


Секој човек е вреден и заслужува почит затоа што е создаден според ликот на живиот Бог. Во партнерство со парохиите и верните луѓе како вас, Anglicare обезбедува низа услуги кои се грижат за целата личност - материјално, физички, емоционално, социјално и духовно. Ние функционираме во согласност со доктрините, начелата, верувањата и учењата на Англиканската црква во Епархијата во Сиднеј, која ја основа и продолжува да управува со нашата организација.


Нашата визија

Исус Христос почестен, живее збогатен и заедниците зајакнати.


Нашата мисија

Служење на луѓето во неволја, збогатување животи, споделување на љубовта на Исус.


Нашите вредности

Ние постоиме за да ја споделиме љубовта на Исус и да ги цениме сите луѓе создадени според ликот на живиот Бог. Нашата вера ни дава значење, цел, насока и надеж додека бараме да живееме живот пријатен на Бога.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page