top of page

02 9790 1378

Центар за женско здравје во Банкстаун

Ние сме независна, непрофитна организација управувана од жени, за жените и нивните семејства.

Нашата визија

Зајакната заедница која го цени и поддржува здравјето и благосостојбата на жените и нивните семејства. Нашата цел е да обезбедиме  значајни и насочени услуги за жените и семејствата за да се постигнат позитивни здравствени резултати и одржлива благосостојба.


Ние сме независна, непрофитна организација управувана од жени, за жените и нивните семејства. Ние обезбедуваме бесплатни или намалени услуги за здравје и благосостојба во безбедна, добредојдена средина. Посветени сме на градење  посилна заедница во која сите разбудени и нивните семејства ќе можат да го реализираат својот целосен потенцијал без страв од предрасуди, насилство или злоупотреба.


Нашиот народ

Со нас раководи посветен и информиран волонтерски одбор кој се состои од локални жени кои имаат експертиза во релевантни области како што се образованието, финансиите, правото, домувањето и здравството.


Услугите и активностите ги обезбедува и интердисциплинарен тим од квалификуван и акредитиран персонал информиран за траума. Нашиот тим е дополнет и склучен со договори со специјализирани изведувачи кои обезбедуваат клинички услуги и активности за здравје и благосостојба.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page