top of page

1300 275 227

Грижа за баптист

Во BaptistCare, се стремиме да испорачаме нега како што треба - со луѓе директно во центарот.

Како водечка непрофитна организација за згрижување базирана на христијани, ние обезбедуваме исклучителна грижа фокусирана на личноста на постарите Австралијци и на луѓето кои живеат во неповолна положба од 1944 година.


Во BaptistCare, се стремиме да испорачаме нега како што треба - со луѓе директно во центарот. Како водечка непрофитна христијанска организација за нега, нашата страст и наш приоритет се клиентите на кои им служиме. Од постари Австралијци и нивните семејства до луѓе кои се соочуваат со значителна неповолна положба, ние веруваме во создавање силни и грижливи заедници и денес поддржуваме повеќе од 16.000 луѓе на 90 локации.


Нашиот посветен тим од над 4.000 вработени и 500 волонтери се посветени на трансформирање на животите, гледајќи дека секој поединец живее добро преку нашата широка палета на услуги, вклучувајќи резиденцијална нега на стари лица, BaptistCare дома, пензионерско живеење и услуги во заедницата и домување. Луѓето на прво место е повеќе од обичен пристап; тоа е нашето чукање на срцето, нашата ДНК; ние сме тоа што сме од 1944 година.


Цел, Визија & засилувач; Вредности


Во BaptistCare создаваме силни и грижливи заедници кои ја ценат личната благосостојба и едни со други. Кога овие вредности се споделуваат, тој има потенцијал да ги трансформира животите.

Помеѓу илјадниците поединци што ги среќаваме секој ден, гледаме дека луѓето сакаат да им се покаже вистинска грижа со љубов, да бидат почитувани како индивидуа, да бидат овластени да живеат добро и секогаш да се чувствуваат уверени дека имаат на кого да се потпрат.

Го цениме она што го правите и тоа е она што не прави она што сме.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page