top of page

02 9729 0939

Служба за поддршка на Bonnies

Им помагаме на жените и децата да избегаат од домашното и/или семејното насилство и бездомништвото.

Ние сме Bonnie Support Services Ltd, но повеќето луѓе нè нарекуваат Bonnie's…

Ние сме непрофитна услуга за поддршка на сите жени, која ги поддржува жените и децата да го водат најдобриот живот што можат. Основани во 1975 година, ние сме посветени да го донесеме нашето речиси 50-годишно искуство, разбирање и најдобри практики за да направиме вистинско влијание. Прочитајте повеќе за нашата неверојатна долга историја овде. Ние сме регистриран давател на домување во заедницата и сме финансирани главно од Одделот за заедници и правда (DCJ) во рамките на програмата Going Home Staying Home.


Нашата визија


Безбеден свет каде жените и децата цветаат и го достигнуваат својот целосен потенцијал.


Нашата цел


Испорачаме квалитетни услуги за жените и се стремиме да обезбедиме заштита на правата на жените и нивните деца, почитување на изборот на жените и постигнување на нивниот целосен потенцијал преку поддршката на нашите програми, застапувањето и посветеноста на социјалната правда.


Нашите вредности


  • Застапувајте храбро

  • Зајакнете ги жените и децата

  • Дејствувајте со интегритет

  • Испорача квалитетни услуги

  • Промовирајте соработка

  • Работете со почитThanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page