top of page

13 20 50

Екран за дојка

BreastScreen NSW е дел од националната програма BreastScreen Australia, која е заеднички финансирана од Комонвелтот и владите на државите и териториите.

Во BreastScreen NSW, имаме за цел да ги подобриме стапките на преживување на жените со рак на дојка преку обезбедување бесплатни скрининг мамографи за жени на возраст од 50-74 години. Право на учество имаат и жени на возраст од 40-49 години и жени на возраст од 75+ години.  


BreastScreen NSW е дел од националната програма BreastScreen Australia, која е заеднички финансирана од Комонвелтот и владите на државите и териториите.


Оваа услуга има за цел рано откривање на ракот на дојката, пред да има шанса да се шири. Раното откривање на ракот ги зголемува достапните опции за третман и ја подобрува шансата за преживување.


Единицата за координација на BreastScreen NSW е управувана од Институтот за рак NSW. Програмата е испорачана од девет Служби за скрининг и проценка, кои се лоцирани и управувани во Локалните здравствени области.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page