top of page

13 18 19

Католичка грижа

CatholicCare - помагаме вам, на вашето семејство и на вашата заедница да напредувате.

CatholicCare замислува општество во кое сите се чувствуваме поддржани и ценети. Токму оваа визија го информира сето она што го правиме во нашата работа секој ден. Следејќи ја оваа визија, повеќе од 80 години обезбедуваме социјални услуги според највисоките стандарди на управување. 


Нашиот тим за грижа за клиенти ја обезбедува првата точка за контакт за нашите услуги, поддржувајќи ги семејствата и поединците од Сиднеј да ја најдат помошта што им е најпотребна


Нашата визија


Разновидно, просперитетно општество каде што секој наоѓа поддршка, цел и припадност.Нашата мисија


Во име на Католичката надбискупија во Сиднеј, соработуваме со други за да го промовираме достоинството, да ги зајакнеме семејствата и да ги поврземе заедниците. Ова го правиме за секој да има пристап до значајни можности и да ја подобри својата благосостојба.Нашите вредности


CatholicCare Sydney ја отвора вратата за сите оние на кои им е потребна поддршка во врска со врските, родителството, стареењето, попреченоста, зависноста, бездомништвото или грижата за менталната благосостојба. Нашата организација се води од пет вредности – соработка, сочувство, храброст, вклученост и зајакнување. 

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page