top of page

1800 011 511

Услуги во заедницата - Ливерпул и Ферфилд

Службите за ментално здравје во заедницата на Ливерпул и Ферфилд работат во Ливерпул, Ферфилд и околните области

Услугите за ментално здравје ги обезбедува мултидисциплинарен тим од професионалци за ментално здравје, вклучувајќи консултантски психијатри, психијатриски регистратори, медицински сестри, социјални работници, професионални терапевти, психолози и административен персонал. Мултидисциплинарниот тим комбинира специјализирани вештини и експертиза и работи заедно за да обезбеди висококвалитетна грижа за менталното здравје.


Услугите за ментално здравје засновани на заедницата работат во областите Бенкстаун, Ферфилд, Ливерпул, Кембелтаун, Волондили и Вингекариби. Услугите за ментално здравје со седиште во болница се наоѓаат во болниците Банкстаун, Ливерпул и Кембелтаун. Окружната канцеларија за ментално здравје се наоѓа во Центарот за ментално здравје во болницата во Ливерпул, обезбедувајќи корпоративна и клиничка поддршка на Услугите за ментално здравје кои работат низ SWSLHD.


Услугите за ментално здравје се обезбедуваат низ возрасниот опсег. Во Службата за ментално здравје SWSLHD, постојат посветени тимови за грижа за менталното здравје за перинатална, доенчиња, деца и адолесценти, млади/рана психоза, возрасни и постари лица. Соработката со други SWSLHD услуги, вклучувајќи ги и здравствените услуги во заедницата, здравствените услуги за лекови и услугите за нега и рехабилитација на стари лица, му овозможува на Службата за ментално здравје да испорача холистичка здравствена заштита на нашата заедница.


Покрај услугите специфични за возраста, специјализирани услуги се достапни и за Абориџините и жителите на островот Торес теснец и луѓе од културно и јазично различно потекло.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page