top of page

02 9727 0477

Основни услуги на заедницата

Целта на CORE Community Services е да создадеме подобри искуства заедно за подобро утре. Водени од нашите вредности, сакаме нашите постапки да имаат позитивно влијание секој ден.

Нашата мисија


Да обезбедиме приспособени и разновидни услуги кои ја поттикнуваат нашата заедница да живее независен живот и да прави избори усогласени со нивните аспирации и цели за благосостојба.


Нашата визија


Нашата заедница е отпорна и напредува.


Нашите вредности


Ние негуваме социјална правда, вклученост, учество, пристап и еднаквост


За сите луѓе да се чувствуваат ценети, да се почитуваат нивните разлики и да се задоволат нивните основни потреби.


Ги поддржуваме еднаквите права и можноста да учествуваме во сите аспекти на животот во заедницата и донесувањето одлуки.


И за нашите клиенти и внатрешно, ние постојано се стремиме кон правичност и непристрасност.


Бараме и создаваме можности за учество во локалните заедници и промовираме лидерство преку обезбедување процес на жителите да ги збогатат и донесуваат одлуките, како и да овозможат пристап до можности.


Ние сме насочени кон клиентите, компетентни и одговорни


Нашите клиенти се во центарот на сè што правиме и имаме вештини, знаење и способност ефективно да работиме со нив.


Обезбедуваме програми и услуги кои се достапни, правични и одговараат на потребите на жителите на локалната заедница и имаме структури за одговорност за да обезбедиме транспарентност.


Ние ја преземаме одговорноста за нашите одлуки и сме транспарентни во нашите напори и користење на ресурсите.


Ја цениме различноста и единството


Ја прифаќаме и почитуваме индивидуалноста и различноста, и наместо едноставно да толерираме, ја прифаќаме и славиме различноста и културите кои живеат заедно.


Ние се стремиме да работиме заедно внатре и да ја цениме нашата улога во локалните заедници и пошироко.


Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page