top of page

02 9616 8111

Болница Ферфилд

Болницата Ферфилд е голема градска болница со 220 кревети сместена во југозападниот дел на Сиднеј на приближно 45 минути возење од центарот на градот Сиднеј.

Болницата обезбедува широк опсег на болнички и здравствени услуги базирани на заедницата на луѓето од областа на локалната самоуправа Ферфилд (LGA). Тие вклучуваат:


  • Услуги за акутна нега во медицината, кардиологијата, хирургијата, ортопедијата, акушерството, педијатријата и итната медицина

  • Субакутна нега во геријатрија / рехабилитација и преку Одделението за амбулантска нега во соработка со здравствените услуги на заедницата Fairfield и Одделот за бубрежна дијализа.


Секоја година болницата Ферфилд прима над 30.000 пациенти; врши над 7.000 хируршки процедури, породува над 1.500 бебиња, има над 35.000 презентации во Одделението за итни случаи и над 200.000 амбулантски средби. Имаме голем број вработени посветени на обезбедување на најдобра можна грижа и услуга.


Болницата Fairfield е дом на Whitlam Joint Replacement Center (WJRC) - признат центар за извонредност за елективна ортопедска хирургија. WJRC обезбедува регионална услуга за изборна замена на зглобовите за болниците Ферфилд, Ливерпул, Кембелтаун и Камден.


Болницата во моментов обезбедува:


  • Клинички услуги на ниво 4 како што е дефинирано во водичот за разграничување на улогите на NSW Health;

  • Ниво 3 Породилно & засилувач; Неонатални услуги поддржани од акушерската служба лоцирана во болницата во Ливерпул; и

  • Ниво 3 Педијатриски услуги.


Наменскиот центар за раце беше основан во болницата Ферфилд, во септември 2013 година, во нова монтажна зграда веднаш до Центарот за замена на зглобовите Витлам. Официјалното отворање на Центарот за раце се случи во октомври 2013 година од страна на министерот за здравство на Нов Јужен Велс. Центарот за раце вклучува пред и постоперативна клиничка проценка и третман на повреди на раката, како и поддршка за терапија со раце. Амбулантската клиника е дизајнирана да поддржува рационализиран модел на медицинска проценка, терапија со раце и процеси на облекување за да се создаде позитивно искуство на пациентот, истовремено поддржувајќи ја методологијата за практична работа за лекарите.


Болницата Ферфилд првично се наоѓала во Источен Ферфилд и се преселила на нејзината сегашна локација во 1988 година. . SWS LHD ги вклучува следните капацитети: Ливерпул, Кембелтаун, Ферфилд, Камден, Банкстаун, Боврал и Бресајд. Ферфилд има формални и неформални врски со овие установи, како и со други локални здравствени окрузи (т.е., Сиднеј ЛХД / Детската болница Вестмед).


Болницата Ферфилд е посветена на обезбедување квалитетна услуга за заедницата на која и служиме и оваа заложба е препознаена по бројот на награди од Државниот и Локалниот здравствен округ добиени во последниве години.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page