top of page

1300 372 372

Семејно планирање Австралија

Family Planning Australia е водечки снабдувач на услуги за репродуктивно и сексуално здравје.

Ние сме експерти за репродуктивно и сексуално здравје и обезбедуваме клинички услуги и здравствени информации на луѓето низ Нов Јужен Велс.


Имаме пет клиники и бројни теренски локации низ Нов Јужен Велс, обезбедувајќи грижа за најдобра практика за секое тело во секое семејство. Покрај здравствената заштита лице в лице, нудиме телездравствени услуги, Talkline, линија за помош за бременост и широка услуга за промоција на здравјето. Во Њуингтон, Сиднеј, имаме лиценцирана единица за дневни процедури.


На нашиот разновиден бизнис му се верува да испорача акредитирани образовни програми за професионалци ширум Австралија и да преземе ригорозни истражувања и проценки за прашања и трендови во репродуктивното и сексуалното здравје.


Нашата меѓународна програма за развој го унапредува сексуалното и репродуктивното здравје и правата во Пацификот, а ние се залагаме како невладина организација со консултативен статус на Обединетите нации.


Семејно планирање Австралија е независна, непрофитна организација одговорна пред доброволен одбор на директори и ние се потпираме на владино финансирање, донации и само-генериран приход за да ги обезбедиме нашите услуги. Регистрирани сме во Австралиската добротворна и непрофитна комисија (ACNC). Нашето државно финансирање доаѓа од федералните власти и владите на Нов Јужен Велс, како и од локалните здравствени окрузи.


Основана во 1926 година, ние сме најстарата служба за планирање семејство во Австралија.


Регистрирани сме во Австралиската добротворна и непрофитна комисија (ACNC).

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page