top of page

1800 385 578

Целосна станица Австралија

Full Stop Australia е тука да стави крај на сексуалното, семејното или семејното насилство преку поддршка, образование и застапување.

Нашата организација ги поддржува луѓето погодени од сексуално, семејно или семејно насилство.


Ние веруваме дека секој човек заслужува да биде сослушан и поддржан во нивното закрепнување.


Нашите стручни советници се сите специјалисти за траума. Ова значи дека тие ги разбираат влијанијата на насилството.


Нашите советници се достапни 24 часа на ден, седум дена во неделата преку телефон или онлајн. Исто така, обезбедуваме советување лице в лице во некои здравствени центри за жени во Нов Јужен Велс.


Нашата организација често зборува со владата, медиумите и заедницата за спречување на насилството. Наша цел е да го спречиме насилството преку менување на ставовите и однесувањата и подобрување на родовата еднаквост.


Поддршка


Нуди доверливо, стручно советување за траума за луѓе од сите полови кои се погодени од насилство и злоупотреба, како и за нивните пријатели, колеги и членови на семејството.


Образование


Нуди обука за најдобри практики и професионални услуги за поддршка на безбедни и почитувани работни места, образовни средини и заедници.


Застапување


Поттикнување на владите, бизнисите и заедниците да направат промени во законите, политиките и практиките за подобро спречување и одговор на сексуалното, семејното и семејното насилство.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page