top of page

1800 595 212

Упатете се кон Здравје

Head to Health ве поврзува со поддршка за ментално здравје.

Без разлика дали барате поддршка за менталното здравје за себе, некој за кој се грижите или само се обидувате да ја подобрите вашата благосостојба - Head to Health е добро место за почеток.


Head to Health им помага на сите Австралијци да пристапат до услугите за ментално здравје и благосостојба што се соодветни за нив. Тоа го олеснува навигацијата и изборот на најсоодветните опции за нега, без разлика дали тоа е лице в лице, преку телефон или онлајн.


Националната порта за дигитално ментално здравје Head to Health првично беше лансирана во октомври 2017 година за да обезбеди лесен пристап до дигитални услуги за ментално здравје, информации и поддршка. Беше развиен преку широко шифрирање, вклучувајќи луѓе со доживеано искуство на ментална болест, негуватели и секторот за ментално здравје.


Во Буџетот за 2021-2022 година, беше обезбедено финансирање за започнување на работата за трансформирање на постојниот Gateway во посеопфатна национална веб-страница за ментално здравје. Понатамошни разговори и работилници со кодови во 2021 и 2022 година информираа за идеите за тоа што може да испорача националната веб-страница за ментално здравје.


Резултатите од овие дискусии доведоа до објавување на пробна веб-страница во март 2022 година. Таа содржи приспособено искуство што ги поврзува луѓето со услугите за ментално здравје врз основа на нивните потреби и преференци. Вклучува и поддршка за оние кои се грижат за пријател или член на семејството, како и за општи лекари и други здравствени работници.


Пробната веб-локација премина во целосно објавување во јуни 2023 година, пензионирајќи го Националниот портал за дигитално ментално здравје Head to Health.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page