top of page

03 9027 0100

Headspace

Headspace е Националната младинска фондација за ментално здравје. Почнавме во 2006 година и оттогаш обезбедуваме услуги за ментално здравје за рана интервенција на 12-25-годишници.

Кои сме ние 


хедспејс е Националната младинска фондација за ментално здравје. Почнавме во 2006 година и оттогаш обезбедуваме услуги за ментално здравје за рана интервенција на 12-25-годишници.  


Секоја година, им помагаме на илјадници млади луѓе, и на нивните семејства и пријатели, да пристапат до витална поддршка преку нашите услуги за хедспејс во над 154 заедници[1] низ Австралија, нашите услуги за советување преку Интернет и телефон, нашите стручни услуги и нашето присуство во училиштата.  


Што правиме


Ги поддржуваме младите луѓе со ментално здравје, физичко здравје (вклучувајќи сексуално здравје), услуги за алкохол и други дроги, како и поддршка за работа и студирање. Со фокус на раната интервенција, работиме со младите луѓе за да обезбедиме поддршка во клучен период од нивниот живот - да им помогнеме да се вратат на вистинскиот пат и да ја зајакнеме нивната способност да управуваат со своето ментално здравје во иднина.  


Во сè што правиме, имаме за цел да одговориме на еволутивните и единствени потреби на младите луѓе и оние кои ги поддржуваат. Затоа нашите младински референтни групи се во срцето на нашата работа и тие играат активна улога во дизајнирањето, развојот и оценувањето на нашите програми.   


Нашата иднина


Како што гледаме кон иднината, нашите приоритети, принципи и овозможувачи се детално опишани во стратегијата за хедспејс 2021-2024 година. Стратегијата гарантира дека сме добро поставени за:


  • поддржете ги младите да бидат ментално здрави во нивните заедници и 

  • активно придонесуваат и ги обликуваат целокупните реформи на системот за ментално здравје потребни за да се постигнат подобри резултати за нив.  Headspace Повелба за здравствени права за млади луѓе


Познавањето на вашите права кога пристапувате до поддршка преку хедспејс е важно. Хедспејс Повелбата за правата на здравствената заштита опишува што младите луѓе можат да очекуваат од хедспејс.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page