top of page

02 9601 7777

Центар за поддршка на правдата

Justice Support Center е непрофитна организација која обезбедува бесплатни услуги за заедницата.

Justice Support Center е организација на заедницата која обезбедува бесплатно семејно насилство и правни услуги за луѓето во Сиднеј. Ние поддржуваме илјадници луѓе секоја година, во Југозападен Сиднеј и локалните судови во Сиднеј, Вејверли и Внатрешниот Запад.


Нашата визија


Иднина во која има еднаков пристап до правдата, а жените и децата се ослободени од семејно и семејно насилство.


Нашата двојна цел


  • Да се поддржат жените и децата да ги прекинат циклусите на семејно и семејно насилство.

  • Да обезбедиме правични и достапни правни услуги за нашата заедница.


На луѓето им даваме насоки, услуги за поддршка и сила што им е потребна за да ги бараат своите права, да ги знаат нивните опции и да го изберат нивниот следен чекор.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page