top of page

1300 227 464

Каритане

Од 1923 година, Каритане е доверлив партнер во родителството, работи заедно со семејствата, ги слуша нивните потреби, ги води кон нивните цели и се залага во нивно име за поголема поддршка.

Основана во 1923 година, Каритане е непрофитна организација и регистрирана добротворна организација која е пионер во понудата на стручна родителска поддршка, образование и совети. Во текот на 100 години, Каритане стана признат лидер во поддршката на семејствата да се движат во родителството во првите 2.000 дена од животот на нивното дете. Имаме историја на иновации, обезбедувајќи водечки специјализирани услуги за рано родителство додека возиме пристапност и поддршка за родителите, за да се осигураме дека секое дете ќе го добие најдобриот почеток во животот.


Нашата посветеност да ги поддржуваме австралиските семејства кога и каде им требаме, значително се зголеми нашиот опсег и досег на услуги, со лице-в-лице и виртуелни модели на грижа и широк пакет програми за поддршка на некои од најранливите заедници.  

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page