top of page

13 11 14

Животна линија

Ние сме национална добротворна организација што им обезбедуваме на сите Австралијци кои доживуваат емоционална вознемиреност пристап до 24-часовна поддршка за кризи и услуги за превенција од самоубиства.

Ние сме национална добротворна организација што им обезбедуваме на сите Австралијци кои доживуваат емоционална вознемиреност пристап до 24-часовна поддршка за кризи и услуги за превенција од самоубиства. Ние сме посветени на зајакнување на Австралијците да бидат безбедни од самоубиство преку поврзување, сочувство и надеж.


Кои сме ние


Ние сме тука да слушаме, без осудување и да се залагаме за еднакви можности за ментална благосостојба. Ние сме тука за вас.


Зошто постоиме


Животната линија постои за да се осигура дека ниту една личност во Австралија не мора сама да се соочи со своите најтемни моменти. Нашето искуство ни покажа дека преку поврзувањето можеме да најдеме надеж. Достапни сме 24 часа на ден да слушаме, без осудување на која било личност во Австралија што се чувствува преоптоварено, доживува криза или копнее да биде слушната.

  • Да спасат животи

  • Да обезбедиме врска и надеж

  • Да се едуцираат & засилувач; поддршка


Она што не издвојува


  • Ние сме тука да слушаме, без судење.

  • Ние веруваме дека секој живот е подеднакво важен.

  • Ние сме посветени да ве чуваме безбедни.

  • Ние сме национален сервис со локален отпечаток, присутни сме во заедниците на кои најмногу им требаме.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page