top of page

1800 152 152

Врска 2 Дома

Link2home е телефонска услуга за информации и упатување за бездомниците низ целата држава. Достапно е 24 часа на ден, 7 дена во неделата, секој ден од годината.

Секојдневно од 9 до 22 часот, Link2home на повикувачите им обезбедува информации, проценки и упатувања до услуги за поддршка за бездомници и сместување низ Нов Јужен Велс.


Помеѓу часовите од 10 навечер до 9 часот наутро, Link2home обезбедува само информации и проценка и ќе ги упати луѓето до службите за итни случаи доколку е потребно. Во овие часови не е можно упатување до услуги за сместување и поддршка.


Повикувачите на Link2home ќе добијат едно или повеќе од следниве:


  • информации за локалните услуги

  • проценка за да се утврди каква помош е потребна (видете како DCJ ги користи вашите лични податоци) 

  • упатување до соодветни специјализирани служби за бездомништво (SHS), услуги за поддршка, привремено сместување и/или други услуги.


Link2home, исто така, обезбедува информации за услугите за бездомништво низ Нов Јужен Велс до давателите на SHS и застапниците за бездомништво кои дејствуваат во име на клиентите.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page