top of page

02 8738 3000

болница во Ливерпул

Болницата е главната здравствена услуга за југозападен Сиднеј, обезбедувајќи услуги за областа на Градскиот совет на Ливерпул, како и окружни услуги за жителите и посетителите во областа.

Болницата во Ливерпул се наоѓа на приближно 50 минути возење од Сиднеј CBD. Започна како шаторска болница за осуденици и војници пред 200 години и сега обезбедува здравствена услуга од меѓународно ниво, со 23 операциони сали, капацитет за 877 кревети, услуги за дијагностика и снимање, итна и траума нега, породилно, педијатрија, нега од рак, ментално здравје, амбулантна нега, сродни здравствени и медицински и хируршки услуги од раѓање до нега на стари лица.


Болницата е главната здравствена услуга за југозападен Сиднеј, обезбедувајќи услуги за областа на локалната самоуправа на Градскиот совет на Ливерпул, како и окружни услуги за жителите и посетителите во областа. Таа, исто така обезбедува низа услуги низ целата држава во области како што се критична нега и траума, неонатална интензивна нега и рехабилитација на мозочни повреди.


Ливерпул Сити и југозападен Сиднеј се дом на луѓе од различни култури, религиозни и јазици, што ја прави нашата заедница енергична и возбудлива. Ние сме лоцирани во еден од најбрзо растечките региони во Австралија и седиме во образовно и здравствено подрачје кое го вклучува Институтот за применети медицински истражувања Ингам, Центар за клинички вештини и симулација, Клиничките училишта на Универзитетот во Нов Јужен Велс и Универзитетот на Вестерн Сиднеј, Југозападна приватна болница и Југозападен Сиднеј TAFE.


Нашата болница моментално се подложува на голем реконструкција. Проектот за здравје и академска област на Ливерпул (LHAP) во вредност од 790 милиони долари ќе обезбеди подобрени капацитети и зголемен капацитет за исполнување на идниот значителен пораст на населението во Југозападен Сиднеј. Овој значаен повторен развој ќе го подобри севкупниот квалитет на здравствената заштита и ќе овозможи поинтегрирана услуга, охрабрувајќи го учеството и партнерството на давателите на здравството, истражувањето и образованието во пошироката област на Ливерпул.


Болницата во Ливерпул е главна болница за упатување и предавање на Универзитетот во Нов Јужен Велс и Универзитетот Западен Сиднеј, а исто така ги поздравува студентите од над 20 универзитети и колеџи. Може да ви пријде некој од нашите специјализанти или студенти додека сте пациент во болница и, иако секогаш е ваш избор дали се согласувате да ве лекува студент под надзор на висок персонал, ги ценам можностите за учење на нашите пациенти обезбеди наставата на здравствените работници на студентите и ви благодариме за учеството во учењето на нашите студенти.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page