top of page

02 9601 3555

Центар за женско здравје во Ливерпул

Женскиот здравствен центар во Ливерпул обезбедува квалитетни здравствени услуги за подобрување на животот на жените во Југозападен Сиднеј повеќе од четириесет години.

Ние сме невладина, а не профитна организација. Финансии се добиваат од Министерството за здравство на Нов Јужен Велс за да функционира заедницата, мултидисциплинарна и холистичка здравствена услуга за жените. Центарот за женско здравје во Ливерпул нуди широк спектар на услуги и програми за здравствена заштита насочени кон клиентите, базирани на докази, примарни и превентивни. Овие услуги имаат за цел да го подобрат здравјето и благосостојбата на жените, особено жените кои се во неповолна положба. Услугите и програмите се нудат бесплатно или по ниска цена и се обезбедени од професионални, квалификувани и искусни практичари. 


Центарот за женско здравје во Ливерпул работи од феминистичка перспектива под социјален модел на здравје. Нашите услуги се засноваат на принципите на социјална правда и разбирање на родовиот пристап кон здравјето. Ние сме инкорпорирана асоцијација и регистрирани во Австралиската добротворна и непрофитна комисија (ACNC) како добротворна организација со статус на Јавна добротворна институција.Ние сме добро препознаени во нашата заедница како безбеден простор за жените. Нашиот центар е достапен за инвалидски колички и се наоѓа во Централниот деловен округ Ливерпул, лесно пристапен со јавен превоз.


 

Ние сме акредитирани на ниво на сертификат за австралиските стандарди за извонредна услуга (ASES) и сме организација членка на Women’s Health NSW, врвното тело за сите невладини Женски здравствени центри во Нов Јужен Велс. 


Женскиот здравствен центар во Ливерпул има долга и горда историја и ја славиме нашата репутација како доверлив и динамичен давател на услуги за женска здравствена заштита.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page