top of page

1300 364 277

Односи Австралија

Ние сме водечки снабдувач на услуги за поддршка на односите за поединци, семејства и заедници. Наша цел е да ги поддржиме сите луѓе во Австралија да постигнат позитивни и почитувани односи.

Relationships Australia ја промовира важноста на односите со почит и за индивидуалното ментално здравје и за општите резултати на заедницата, а преку нашето застапување се стремиме да влијаеме на политиката, системите и услугите кои ги овластуваат сите во Австралија да градат и одржуваат почит во сите нивни односи.


Нашето истражување е релевантно и намерно и информира за континуирано подобрување на услугите и поддршката обезбедени низ Австралија.


Односи со почит


Ние го поддржуваме развојот и негувањето на односи со почит, што се покажа како клучна основа за менталното здравје, општата благосостојба и севкупната издржливост.


Застапување


Ние се залагаме за односи со почит низ сите нивоа на општеството. Односи Австралија се залага за многу групи на засегнати страни преку политика, истражување, ангажман во медиумите и заедницата.


Истражување


Ние спроведуваме релевантни истражувања за широк спектар на теми во однос на односите. Понекогаш соработуваме со универзитети и други организации, кои работиме локално и меѓународно за да го поддржиме понатамошното разбирање на односите.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page