top of page

1800 633 063

Услуги за жртви

Victims Services обезбедува информации, упатувања и програми за жртвите на криминал во Нов Јужен Велс.

Обезбедуваме пристап до советување и финансиска помош за жртвите на насилен криминал во Нов Јужен Велс во рамките на Шемата за поддршка на жртвите, ја промовираме Повелбата за правата на жртвите и обезбедуваме поврзани програми.


Шема за поддршка на жртвите


Victims Support Scheme им помага на луѓето кои се жртви на насилно злосторство во Нов Јужен Велс.


Ако сте повредени од насилно кривично дело, можеби ќе можеме да ви помогнеме да пристапите до советување, финансиска помош за непосредни потреби и економска загуба, трошоци за погреб и плаќање за признавање. 


За да дознаете повеќе или да направите апликација, посетете ја Шемата за поддршка на жртвите.


Програми и иницијативи


Victims Services ги администрира следните програми и иницијативи:

  • Кучешки суд придружна програма

  • Програма за докажување на сексуални престапи за деца

  • Служба за семејства и пријатели на исчезнати лица

  • Специјалистичка служба за поддршка на жртвите

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page