top of page

(02) 9263 5555

Мисијата Весли

За мисијата Весли, помагањето на луѓето е она што не инспирира секој ден.

Многу организации тврдат дека ги ставаат луѓето на прво место. Но, колку често овие зборови се поткрепени со вистинска акција? За мисијата Весли, помагањето на луѓето е она што не инспирира секој ден.


Од итна и кризна поддршка, човекот треба да преживее. На надежта и охрабрувањето што ќе им помогне да напредуваат. Ние сме тука за луѓето и заедниците бидејќи тие се соочуваат со животните предизвици, без разлика колку се големи или мали.


Што правиме


Ги допираме сите лица на Австралија - од деца, семејства и постари лица, до оние кои се борат со бездомништво, зависност, ментално здравје, финансиски или домашни предизвици. И ние одиме покрај нив за да им помогнеме да се соочат со животните предизвици и да го создадат животот што го сакаат.


Како да го направиме тоа? Со сочувство и поддршка од над 2.000 вработени и речиси 4.000 волонтери. И во срцето на сето тоа, нашата христијанска вера, која продолжува да води сè што правиме.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page