top of page

02 8745 6900

Женски правен NSW

WLS NSW обезбедува бесплатна услуга за сите жени во заедницата, особено за оние кои се социјално и економски обесправени.

Повеќе од 40 години Женската правна служба NSW (WLS NSW) е пионер на нови начини да им помогне на жените да пристапат до законот.


WLS NSW е независна непрофитна организација која обезбедува глас за жените во Нов Јужен Велс и го промовира пристапот до правдата, особено за жените кои се обесправени поради нивните социјални и економски околности.


Од феминистичка перспектива, WLS NSW поттикнува правни и социјални промени за да се поправат нееднаквостите што ги доживуваат жените преку:


  • правни совети и работа на случаи

  • правно образование во заедницата

  • реформа на законот и политиката


Одборот и менаџментот


WLS NSW е независна непрофитна компанија ограничена со гаранција. Има доброволен одбор од девет директори. Секојдневното управување со услугите е делегирано на извршниот директор и главниот адвокат.


WLS NSW е финансиран од владите на Комонвелтот и државите.


Персонал и волонтери


Организацијата има околу 20-25 вработени во секое време, вклучувајќи адвокати, координатори за реформи во законот и образование во заедницата, проектни работници и административен персонал.


WLS NSW нуди волонтерски сместувања на студенти по право и може да има и други волонтери кои работат со нас од време на време на одредени проекти. За повеќе информации за тоа како да се вклучите, видете Волонтирај со WLS NSW.

Thanks for submitting!

Контактирајте не денес...


Контакт

Телефон: (02) 9794 0150

Локација: 
Меморијалната сала на Артур Вест
Мекбурни патот, Кабрамата 2166
(Се наоѓа во Меморијалниот парк Кабравале, 
зад PCYC Fairfield - Cabramatta)

​Работно време:
Понеделник до петок од 9:00 до 17:00 часот
Затворено за ручек секој ден од 13:00 до 14:00 часот

Иницијатива за женско здравје и благосостојба, првенствено фокусирана на поддршка на жените мигранти, бегалци и обесправени жени кои живеат во областа на локалната самоуправа Ферфилд. Здравствената служба за жени на Ферфилд е заеднички поддржана од Женскиот здравствен центар Бенкстаун и Центарот за женско здравје во Ливерпул, а финансирана од NSW Health преку Локалната здравствена област Југозападна Сиднеј.

©2023 Ферфилд женска здравствена служба

bottom of page